15.01.2021

V dnešní době, kdy jsou auta doslova prolezlá spletitou sítí elektroniky, se na baterii klade velký důraz, především na její parametry a vlastnosti. Vozy vybaveny například variabilním dobíjením či dnes už běžným start-stop systémem vyžadují akumulátor s patřičným označením. Když vám v moderním automobilu baterie vydrží déle jak 5 let, dá se říci, že jde o úspěch. Stále složitější elektronika dokáže novou baterii odpravit klidně i do dvou let. Ačkoliv se nákup nové baterie může zdát na první pohled jednoduchý, praxe už taková není. Pojďme se společně podívat, jaké parametry je dobré sledovat, abyste se vyhnuli zbytečným starostem v případě, že se vámi vybraný akumulátor do vozu nebude hodit.

Autopůjčovna Olomouc

Koupi autobaterie raději zkontrolujte s uživatelskou příručkou.

Správnou baterii pro váš vůz můžete vybrat několika způsoby:

  1. Výběr dle produktového vyhledávače výrobců autobaterií (na webu výrobce)
  2. Výběr dle uživatelské příručky vozidla
  3. Výběr dle parametrů současné autobaterie

Pokud k vozidlu máte uživatelskou příručku, zkontrolujte, jaké parametry výrobce doporučuje. Sledujte údaje jako je typ, kapacita, startovací proud, pól a v neposlední řadě rozměry. V žádném případě nekupujte baterii, která nesplňuje minimální požadavky na výše zmíněné, naopak baterii s lepšími parametry použít můžete.

Parametry současné baterie

Rozměry

Prvně se řiďte rozměry, zkrátka baterie se musí vejít. Poměřte délku, šířku a výšku a vybírejte tak, aby baterie nebyla zbytečně malá (mohla by nepříjemně hrkat a navíc pravděpodobně nesplní parametrové požadavky). Zde platí jednoduché pravidlo, čím větší, tím silnější (vyšší kapacita Ah).

Napětí

Osobní auta mají 12 V baterie, tudíž vybírejte pouze s napětím 12 V. Naopak 6 V baterie dnes najdeme ve starších autech typu Trabant atd.

Kapacita

Standardně se hodnota kapacity udává v Ah. Obecně jsou naftové agregáty náročnější na vyšší kapacitu baterie, pro diesely cca 70 Ah a více. Naopak u benzinových motorů si vystačíte s baterií o kapacitě do cca 65 Ah.

Startovací proud

Startovací proud je hodnota, která udává, kolik ampér může baterie krátkodobě vyvinout a dodat pro start vozidla. Benzínovým agregátům stačí nižší startovací proud, naftové jsou náročnější. Zároveň i aktivní spotřebiče, kterými je vůz vybaven, hrají velkou roli, co se týče požadavků na startovací proud a kapacitu.

Pól

Existují tzv. pravé a levé autobaterie, které klasifikujeme dle umístění kladného pólu autobaterie. Většina jich je pravých, jelikož mají kladný pól umístěný vpravo. U aut, které nejsou určeny pro evropský trh, se můžete setkat s bateriemi, které mají kladný pól na opačné straně, těm říkáme levé.

 

Typ

V neposlední řadě, jak bylo zmíněno v úvodu, se zaměřte na typ akumulátoru.

Běžné baterie s elektrolytem se dnes vyrábí jako bezúdržbové, nicméně pro moderní vozy se start-stop systémy jsou nevhodné. Pro takové vozy vybírejte baterii s označením EFB, které lépe snášejí vysokou opakovanou zátěž.

AGM baterie jsou vhodné pro vozy s variabilním/rekuperačním dobíjením. Nejsou tak náchylné na samovybíjení a mají ochranu proti vytečení elektrolytu.

Akumulátory s označením GEL používají proti AGM jiný elektrolyt – gel. Nevadí jim vysoké teploty a netrpí na samovybíjení. Díky jejich vlastnostem se hojně využívají v motocyklech.