17.01.2022

I muži mají své dny. Co ale dělat, když se Ceceliin manžel chová už delší dobu podivně a navíc zvídavá žena najde na půdě záhadný dopis, nadepsaný jeho roztřesenou rukou, „Otevřít jen v případě mé smrti?“ Více se dozvíte v tomto románu plném záhady, touhy a očekávání.

Autorka knihy Manželovo tajemství, Liana Moriarty, každou dívku i ženu doslova vnese do děje tohoto srdcervoucího románu. Tess se totiž dozvídá, že její milovaná sestřenice, se kterou si byly natolik blízké, jako by byly sestry, se zamilovala do jejího manžela. Co hůř? Její manžel do ní! Je samozřejmé, že se jí život ve vteřině zhroutí jako domeček z karet. Co bude s jejich rodinou, synem a společnou prací?

A co dál. Pak je tu ta chvíle, na kterou nikdo nikdy nezapomene. Na ten moment, kdy Rachel kdosi zavraždil dceru. Už je to spousta let a muž, který s vraždou její dcery má určitě něco společného, pokud on sám není přímo jejím vrahem, je stále na svobodě, jako by policie neviděla tu jasnou souvislost mezi ním a Rachelinou zavražděnou dcerou.

Jak se Cecilia, spokojená žena a matka tří děvčat, obvykle energická, plná optimismu a lásky, zachová ve chvíli, kdy na půdě najde podivný dopis s nápisem „Pro mou manželku Cecilii, otevřít jen v případě mé smrti…“ Zvládne ukojit svou zvědavost? Pořád jí vnitřní hlas našeptává, o jaké tajemství asi tak může jít? Přečte si dopis nebo ne? V knize nechybí špetka humoru, napětí a také samozřejmě jedno malé/velké tajemství.