15.01.2023

Výběr vapky pro mytí osobního auta by měl být pečlivě zvážen, aby bylo zajištěno účinné čištění i zaschlých nečistot či olejů a mazu. Při nákupu vapky do naší autopůjčovny (kde je vapka hojně využívaná) vždy zohledňujeme několik faktorů, které pro Vás shrnujeme níže.

 

Výkon:

Hlavním faktorem, který je třeba zohlednit, je výkon vapky. Tento parametr určuje, jak silný proud vody čistič má. Čím vyšší výkon, tím efektivnější čištění.

Tlak vody:

Tlak vody hraje důležitou roli při čištění auta. Čím vyšší tlak, tím více špíny a nečistot bude odstraněno. Pozor ale na příliš vysoký tlak abyste nepoškodili lak vozidla.

Délka hadice:

Délka hadice je důležitá pro volbu vhodného místa pro uložení vapky a pro snadné použití při mytí auta. Moderní vapky jsou opatřeny kvalitními hadicemi, přesto je vhodné hadice při používání vapky rozmotat.

Kolečka

Za nás jsou kolečka rozhodně skvělou volbou a díky nim není nutné se výrazněji omezovat váhou vapky. Většina vapek střední a vyšší třídy je kolečky vybavena ve standardu.

Ohřev vody

Pokud vybíráte vapku pro domácí využití a mytí jednoho až dvou osobních vozidel, nebude asi finančně dávat smysl, abyste kupovali vapku s ohřevem vody. Jsou výrazně dražší a nevyužili byste je plnohodnotně. Na druhou stranu skvěle poslouží při mytí mastnot, olejů atd, což se například u našich vozidel vyplatí. Naším dlouhodobým partnerem je značka Nilfisk, která nám dodává jak vapky, tak vysavače se kterými čistíme interiéry vozidel. Vapky mají v základu kovová čerpadla, což je skvělá zpráva i pro čistě hobby použití – vapka dle našich zkušeností vydrží výrazně déle.

Výrobky značky Nilfisk nabízejí vynikající výkon a spolehlivost nejen při mytí osobních vozidel. Tyto výrobky jsou navrženy s ohledem na potřeby zákazníků a jsou vybaveny špičkovými technologiemi pro účinné a bezpečné čištění. Kromě toho značka Nilfisk nabízí širokou škálu produktů s různými výkony a funkcemi, takže si můžete vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Nilfisk eshop